Medlemskap i o-gruppa

Viktig!  Før du kan ta del i o-gruppas aktivitet og melde deg inn i en av de kategoriene under, må du først melde deg inn i hovedklubbenLes mer om dette her

I orienteringsgruppa har vi følgende medlemskategorier med tilhørende kontingent. Disse prisene er justert 1.januar 2017.

Medlemmene er registrert i kun én av disse kategoriene. Dersom du ønsker å endre kategori eller melde deg inn/ut, må du ta kontakt med kasserer i o-gruppa, eller til kontoret på Føyka.

Grunnkontingent

Aktivitetskontingent

Sum

t.o.m. 12 år

13-16 år

1.700,-

17-34 år

2.200,-

13-16 år, orientering sommer og ski-o vinter

2.100,-

Betaler alle startkontingenter selv

Ski-O

1.100,-

2.100,-

Passive medlemmer

Jr/sr, orientering sommer og ski-o vinter

2.000,-

3.000,-

Medlemmene er registrert i kun én av disse kategoriene. Dersom du ønsker å endre kategori eller melde deg inn/ut, må du ta kontakt med leder eller kasserer av o-gruppa, eller kontoret på Føyka.

Aktivitetskontingent i kategori 1-3, 5 og 7 skal betales på våren. Aktivitetskontingent i kategori 4, 6 og 8 skal betales før ski-o sesongens start på høsten. Løpskontingent (for de som skal betale noen eller alle løp selv) faktureres på høsten, etter at alle større løp er unnagjort.

Alle medlemmer i o-gruppa må også være medlem i morklubben Asker Skiklubb, og betale medlemskontingent dit i tillegg.

Hva kontingentkategoriene dekker

Kontingenten utgjøres av sum grunnkontingent og aktivitetskontingent. Da er du velkommen på alle aktiviteter i regi av o-gruppa, og kan delta på alle treninger og treningsløp for din aldersklasse. For alle andre enn passive medlemmer kan du også melde deg på som Asker-løper i alle ordinære o-løp. Som satsende junior/senior kan du få tilskudd til deltakelse på samlinger samt resultatavhengig støtte– se avsnitt lenger ned.

Vi ønsker at alle unge skal kunne prøve seg på o-sporten uten umiddelbart å måtte betale kontingent. Dersom du som førsteårs rekrutt ikke aktivt har meldt deg inn i løpet av sesongen, sender vi kontingentkrav dersom du har deltatt på en del treninger / rekruttløp gjennom sesongen.

For deg som er medlem i kategoriene 1 – 3 dekkes alle startkontingenter, unntatt følgende som du må betale selv: Ferieløp, ekstrakostnad ved etteranmelding og løp der du har meldt deg på men ikke stiller til start. I sistnevnte tilfelle må du kunne dokumentere at du var syk for å slippe å betale selv.

Du som er registrert i kategori 5 betaler alle løp selv, uansett. Passive medlemmer i kategori 7 er for deg som ikke løper ordinære løp. Det er ok at du deltar i klubbens egne løp der du betaler startkontingenten ved påmelding/start, men utover dette forutsetter vi at du ikke løper aktivt. Om du er registrert med mer enn én påmelding for Asker skiklubb i andre ordinære løp, bør du være registrert i kategori 5.

Kategori 6 er for deg som kun går ski-o. Dersom du også løper for Asker skiklubb om sommeren skal du være i kategori 8 om du er junior eller senior og i kategori 4 om du er 13-16 år. Da betaler du kun én grunnkontingent, i tillegg til aktivitetskontingent både for sommer og vinteraktivitet. Se under om støtte til samlinger etc.

Støtte til samlinger og større løp, egenandeler etc.

Tiomila, Hovedløp, Jukola, klubb- og kretssamlinger om sommeren

O-gruppa dekker det meste av løpernes utgifter og felleskostnader i forbindelse med enkelte prioriterte samlinger og større løp som Tiomila og Hovedløp (inkl leir). Vi praktiserer en egenandel på mellom kr 1000,- og 1500,- pr utøver ved slike prioriterte arrangementer, avhengig av kostnadsnivå. Vi har intensjon om å avholde klubbsamlinger i løpet av sesongen, og disse, samt kretssamlinger vil i utgangspunktet være gratis eller ha lav egenandel.

Støtte  til NC og NM om sommeren

For aktive utøvere (junior og senior) som satser på Norgescup og NM vil klubben, utover å dekke startkontingent, bidra med reisestøtte på inntil kr 3000,- pr sesong. Støtten utbetales etter innlevering av kvitteringer for reiseutlegg.  For å få utbetalt støtten må også ”krav til deg som løper” (se under) være oppfylt. Frist for innsending av kvitteringer er 1. november for sommersesongen.

Ski-orientering

For ski-o gruppa vil utøvere som er medlemmer (kategori 4, 6 eller 8) få dekket startkontingent. For løpere som representerer Asker skiklubb både sommer og vinter gis et tilskudd på kr 400 pr løpshelg der det er naturlig med overnatting. Maks. samlet støtte fra o-gruppa (utover startkontingenter) er kr 2000,- pr utøver. Støtten trekkes fra på faktura for egenandel for samlinger. Frist for innsending av kvitteringer fra ski-o sesongen er 1. mai.

O-gruppa kan i særskilte tilfeller inngå individuelle avtaler med satsende ungdom/junior, basert på de generelle vilkårene nevnt over men med ytterligere og gjensidige forpliktelser.

Krav til deg som løper (De som nyter godt av våre støtteordninger)

Av deg som utøver, forventer vi at du bidrar til klubbens gode miljø innad og gode rykte utad. I tillegg forventer vi at du løper i klubbens O-drakt og bruker klubbens overtrekksjakke på alle løp og samlinger. Det stilles krav til deltakelse i prioriterte  stafetter i sommersesongen. Disse legges ut på hjemmesidene.

24.08.2017
Klubbmesterskap Orientering