Om Volleyballgruppa

Asker SK Volleyball

Volleyballgruppa i Asker Skiklubb startet i 1997 og har i dag rundt 100 medlemmer fra 11 år og oppover. Dette gjør Volleyballgruppa i Asker til en av de største juniorgruppene i Region Øst.

Volleyballgruppa prøver å gi tilbud til alle volleyballinteresserte i Asker og omegn, uansett alder og kjønn. I dag har vi lag for gutter og jenter født mellom 1997 og 2004, tillegg til senior- og veteranlag. De yngste spiller en spesiell variant, kalt minivolley. Her er det lag på to eller tre spillere som spiller på en mindre bane og hvor det tillates ett eller flere “hold”. I klassene U15 og over spilles det vanlig volleyball.

De siste årene har klubben kvalifisert seg til NM-deltagelse flere ganger for de aldersbestemte klassene, i tillegg til veteran-NM. Klubben har flere gode resultater å vise til.
Klubben har også seniorlag for både damer og herrer.

Vi prioriterer bredde, men prøver også å gi muligheter for de som vil satse innen volleyball. Alle får være med, ingen må sitte på sidelinjen. I turneringen stiller vi med flere lag for at alle skal få prøve seg. Vi har også hatt sandvolleyballspillere og volleyballspillere som har spilt på det norske landslaget og vunnet NM. Den mest meriterte sandvolleyballspilleren er Victoria Faya Kjølberg, som har vunnet både NM og Nordisk, i tillegg til deltagelse i både EM og VM for aldersbestemte lag. I 2015 ble hun Nordeuropeisk mester for senior, og satset siste år mot OL i Rio, men dessverre uten å hå helt frem. Oscar Sæther forsvarte denne sesongen NM-gullet fra i fjor i sandvolleyball GU19, en sterk prestasjon.

For å lykkes som klubb må alle bidra, noe som skal være spennende og utviklende for barn, ungdom, og voksne, samtidig som foreldre må delta og være god bidragsytere på sidelinjen. Vi har også behov for flere trenere og ivrige lagkontakter for stadig å kunne gi et bedre tilbud og inspirerende fellesskap.