Påmelding til skirenn og uttak av stafettlag

1. Påmelding til skirenn

Gå inn på
og finn datoen og rennet du ønsker. Klikk deretter på «Meld på», og da kommer du inn på www.minidrett.no
Du kan også gå direkte inn på www.minidrett.no , og finne det aktuelle rennet her. Bruk terminlisten over for å finne aktuelle skirenn. Her kan du klikke direkte på rennet, og få opp mer informasjon om hvor rennet er, hvor mange som er påmeldte etc.

Logg inn på Min Idrett med:
- Brukernavn
- Passord
NB! Alle som er nyinnmeldte i langrennsgruppa skal ha fått tilsendt brukernavn og passord til Min Idrett ved registrering. Dersom du har glemt brukernavn og passord, trykk på Glemt passord, og du får dette tilsendt til din epostadresse.
Bruk litt tid på å bli kjent med nettfunksjonen.
Ved problemer kan dere minidrett@idrettsforbundet.no. Husk å oppgi fullt navn, fødselsdato og e-postadresse.

2. Uttak av lag til stafett 2015-16

Nedenfor følger kriterier for uttak av lag til stafetter.
Påmelding gjøres via gruppeansvarlig oppmann. I de tilfeller stafettlag skal meldes på via Min Idrett, må lagoppstilling være klar minimum 2 dager før påmeldingsfrist.

Retningslinjer

Skulle det forekomme at oppmann og/eller gruppeansvarlig trener er inhabile, eller at det er tvil om uttak eskaleres dette til sportslig ansvarlig som avgjør dette. Ved eventuell inhabilitet vil sportslig ansvarlig finne en som kan bistå med uttaket.
Stafetter hvor det er lag på tvers av våre aldersgrupper er det gruppeansvarlig trener og oppmann for den eldste aldersgruppen, som er ansvarlig for å ta ut laget.
I de tilfeller det er aktuelt for enkelte løpere å delta i en høyere årsklasse skal dette fremlegges og besluttes av sportslig ansvarlig, eller den sportslig ansvarlige utpeker en ved eventuell inhabilitet.

Gruppe 8 -10 år:
Ansvarlig for uttak er gruppeansvarlig trener og oppmann.
Det skal tas ut jevne lag og ingen topping av lagene.

Gruppe 11 -12 år:
Ansvarlig for uttak er gruppeansvarlig trener og oppmann.
Det skal tas ut jevne lag, men med mulighet til å samle de antatt beste på ett lag. Beslutning om dette gjøres av oppmann og gruppeansvarlig trener.

Gruppe 13 -14 år:
Ansvarlig for uttak er gruppeansvarlig trener og oppmann.
Lagene rangeres med de beste på førstelaget, de nest beste på andre laget osv.. Det er resultatene sesongen sett under ett som teller, med vurdering om formutvikling og eventuelle hendelser (uhell, sykdom, ”smurt bort”) tas hensyn til. Det er renn i Sparebank 1 cup og KM som skal ha prioritet.

Gruppe 15 -16 år:
Ansvarlig for uttak er gruppeansvarlig trener.

I HL og Ungdomstafetten settes det opp kretslag. Lagene rangeres med de beste på førstelaget, de nest beste på andre laget osv.. Det er resultatene sesongen sett under ett som teller, med vurdering om formutvikling og eventuelle hendelser (uhell, sykdom, «smurt bort») tas hensyn til. Prioriterte renn i rekkefølge under.

Junior og Senior
Ansvarlig for uttak er hovedtrener for junior/senior.

Junior NM stafett søndag 13.mars 2016 (Vang)
Uttaksrenn/kriterier
klassisk etappe:

• NM Jr Vang
  • NC Hovden
  • Km distanse Nittedal

Skate etappe:

• NM jr Vang
  • NC Hovden
  • KM lang Gjerdrum

Hovedlandsrennet 2016 Fauske

Ungdomsstafetten 7.februar 2016

2xKlassisk etapper

2xFri etapper

4xFri etapper

1. HL Klassisk distanse

1. KM Lang

1.  Ørje, KM klassisk

2. Njårdrennet

2. Oslo Skifestival

2. OSL cupresultat etter 3 renn.

3. KM Klassisk

3. Hakadalsrennet

NM stafett søndag 31.januar 2016 (Tromsø)

Klubben ønsker å stille med 1 herrelag og 1 damelag. Lagene settes opp av hovedtrener JR/SR.
Uttakskriterier:

• Norgescup Senior Gålå
  • Norgescup Jr Steinkjer
  • NM 2016 Tromsø individuelt
  • KM Nittedal

NM Sprint stafett

Uttak gjøres opp mot sprintresultater og formutvikling.

KM stafett og sprint stafett

Uttak gjøres ut fra sentrale renn (NC, NM) i forkant